⇨ Gigi Buffon
{ GOTO_PAGE2 } <  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gigi Buffon
PostNapisane: 12 paź 2009, 2009 09:43 

Mam parę hipotez:

Mam takie dziwne wrażenie, że operacja Buffona była w ten sezon wliczona. Przecież sztaby medyczne Juventusu i reprezentacji jasno mówią, że ten problem istnieje od dawna i że operacja jest tylko kwestią czasu.

Dlatego też zapewne Manninger został w Turynie - po tak świetnym sezonie byłem bardzo zdziwiony, że zgodził zostać się w roli rezerwowego. Na pewno miał dużo ofert a Juve zapewniło go, że będzie miał parę miesięcy gry w 1 składzie bo Buffi ma kolano rozwalone.

Ale czemu w takim razie w zeszłym roku nie zrobiono mu operacji kolana, kiedy pół roku spędził na leczeniu?

Kolejna rzecz nad jaką się zastanawiam, choć może to już jest szukanie drugiego dna. Tyle mówiło sie o sprzedaży Buffona ale jak się okazuje jego zdrowie to ruina - bark operowany już 2 - krotnie, rozwalone kolano, kiedyś 2 razy złamana ta sama noga.

Ciekawe - może nikt jednak Buffona nie chciał albo z powodu jego zdrowia płacono za niego grosze... Przecież Buffon był swojego czasu jedną noga w Milanie a MilanLab takie rzeczy wykrywa na 100%.

Szkoda, że takich rzeczy nigdy sie nie dowiemy.

Tyle teorii spiskowych na dzisiaj :D

Yoł

Tęsknie za tym co powiedział Ibrahimovic: Kiedy w Juventusie wychodziliśmy na boisko wydawało się, że już prowadzimy 1:0. W Interze czegoś takiego nie ma.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 paź 2009, 2009 10:25 

Spiskowe teorie są pociągające, ale jeśli Buffon wart jest grosze przez swój stan zdrowia, to ile wart jest Cech ze swoją dziurą w głowie? Kto wycenia na bajońskie sumy kruchego niczym ciasto francuskie Messiego? Itd. itp. wszystko teorie.

PostNapisane: 12 paź 2009, 2009 13:41 

Harun napisał(a):
Kto wycenia na bajońskie sumy kruchego niczym ciasto francuskie Messiego? Itd. itp. wszystko teorie.

Harun,teraz to dopieprzyłeś. :wink:
Messi to po prostu piłkarski geniusz i nie ma się co dziwić,że jest tak strasznie wysoko wyceniany(chociaż szczerze mówiąc,to bardzo wątpię,czy kiedykolwiek opuści Barcelonę).
Nawet Zidane'a czy Matthausa dało się połamać.Liczą się po prostu umiejętności,oraz oczywiście wiek,bo tak naprawdę NIGDY nie wiadomo,czy nawet prawdziwy okaz zdrowia(przykład?Bo ja wiem,może Javier Zanetti)może się bardzo niespodziewanie zacząć zamieniać w szkło...
Czy Buffon jest tani?! :shock: Jakoś Manchester City oferował za niego z tego co pamiętam potężne sumy...
-Kuba napisał(a):
Przecież Buffon był swojego czasu jedną noga w Milanie

Wybacz Kubusiu,ale moim zdaniem to gówno prawda.To tak samo,jak rzekomo Lampard był już graczem Interu,a potem i sam zawodnik,i Chelsea,wszystkiemu zaprzeczyli.Cały czas ten niby transfer Buffona do Milanu to dla mnie bajeczka dla naiwnych.
-Kuba napisał(a):
MilanLab takie rzeczy wykrywa na 100%.

Ta,MilanLab jest najlepszy,najzajebistszy,naj...(nie,nie najgorszy :lol: ).Przereklamowany wynalazek,bo niby w jaki sposób to powoduje,że ACM jest lepsze od innych? :think: Ja tego nie dostrzegam.

Ps.Przestańcie już robić tragedii z tej operacji Gigiego...

PostNapisane: 12 paź 2009, 2009 16:59 

Sivori napisał(a):
Messi to po prostu piłkarski geniusz i nie ma się co dziwić,że jest tak strasznie wysoko wyceniany(chociaż szczerze mówiąc,to bardzo wątpię,czy kiedykolwiek opuści Barcelonę).

Po pierwsze, to nikt się nie dziwi, a po drugie, to Buffon też ułomkiem nie jest.

Cytuj:
Nawet Zidane'a czy Matthausa dało się połamać.Liczą się po prostu umiejętności,oraz oczywiście wiek,bo tak naprawdę NIGDY nie wiadomo,czy nawet prawdziwy okaz zdrowia(przykład?Bo ja wiem,może Javier Zanetti)może się bardzo niespodziewanie zacząć zamieniać w szkło...

Rety, wiadomo przecież, że każdy piłkarz odnosi kontuzje, ale chyba każdy przy zdrowych zmysłach przyzna, że Messi nie jest zawodnikiem, który rzadko odnosi urazy, a są jednak piłkarze, którym kontuzje zdarzają się częściej.

PostNapisane: 18 cze 2010, 2010 10:44 

Panie i Panowie - powoli zaczynają się informacje, że Buffi ma na tyle powazne problemy z kregosłupem (dyskopatia tudzież przepuklina kręgosłupa), że przez najbliższe 10 dni nie może wykonywać żadnych gwaltownych ruchów.

Biorąc pod uwagę to, że problemy te powtażają się od długiego czasu i uniemozliwiały Gigiemu dojście do swojej formy, wygląda to bardzo źle.

Czytam na wloskich portalach, że tego typu urazy mogą kończyć się częstymi przerwami w grze i treningach a operacja która ma ten problem ostatecznie rozwiazać wiąże się z brakiem mozliwości uprawiania sportu.

Mam nadzieję, że tylko dramatyzuje ale nie wygląda to dobrze.

Tęsknie za tym co powiedział Ibrahimovic: Kiedy w Juventusie wychodziliśmy na boisko wydawało się, że już prowadzimy 1:0. W Interze czegoś takiego nie ma.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
[ Drukuj ]