Cytuj:
to też sprawdziłeś?:D
Eeetam - poziom tekstów na wp jest podobny to tego z onetu czy innego gówna. Równie dobrze ktoś z niemiec mógłby wejść na naszą stronę i na tej podstawie pisać artykuły w szmatławcach.
Autor sam napisał, że zawodnika widział raz w akcji i artykuł jest bazowany na wypowiedziach kibiców - a jakośc tych tekstów sugeruje portal w stylu juvepoland.com.
W takim razie troszkę info:
Vrdjolak jest podstawowym zawodnikiem Dynama od 3 lat i w 3 lata ominął raptem 7 meczów ligowych (a w ostatnim sezonie ani jednego, choć nie wszystkie w pełnym wymiarze).
Jest wysoki i silny i nie jest oczywiście wirtuozem ale ciężko harującym wołem w środku pola.
Widziałem go w 4 meczach - 2 z Anderlechtem (bo Anderlecht lubię) i 2 z Ajaxem (aż dziwne że obydwa były pokazywanie na Polsacie).
Zatem:
- pełnił w Dynamie podobną role co Melo we Violi (Juve to inna historia jak wiemy)
- warto powiedzieć, że wbrew temu co jest napisane w artykule na WP, gość ma naprawdę fajny zmysł taktyczny. Nie wiem skąd takie opinie bo jego mecze w Pucharze Europy w tym sezonie zaliczały się do bardzo udanych.
- Właśnie a propo Pucharu Europy - zagrał we wszystkich meczach Dynama i 2 razy został man of the match (m.in. wygrany mecz z Anderlechtem).
- Co ciekawe jest też zawodnikiem, który zdobywał w całej swojej karierze po 3-4 bramki w sezonie, co jak na def pomocnika jest świetnym wynikiem.
- co moim zdaniem najważniejsze. Gość jest pozytywnie charakterny i sądzę, że z czasem mógłby się stać w Legii takim samym zawodnikiem jakim był Vukovic, który zawsze w odpowiednim momencie wydarł się na kolegów i zmotywował do zapieprzania.
Tyle mojej opini - może i jest drewniany ale za to jest zajebiscie ambitny i ma zmysł taktyczny. A to są 2 cechy których obecnej Legii głównie brakuje. Technike mają zapewniać inni.
Pozdro