-Kuba napisał(a):
Sivy, wkurzasz mnie.
Vice versa.
-Kuba napisał(a):
Po pierwsze - daj szansę Del Neriemu.
Nie ja jestem od dawania mu szansy. Ja się tylko mogę przyglądać i po jakimś czasie ocenić.

Zwykły szary kibic ze mnie. Od dawania mu szansy był zarząd, czyli zespół ludzi, który powinien się znać na prowadzeniu klubu, jak i na futbolu ogólnie.
Zobaczymy.
-Kuba napisał(a):
Po drugie - zauważ, że jakieś 3 tygodnie temu kwestia odejścia Benka z L'poolu całkowicie ucichła po tym jak on i władze klubu ogłosiły, że jest miedzy nimi wporzo. Nagle przedwczoraj wieczorem były raporty, że Benek odchodzi a następnego dnia oficjlane potwierdzenie. Oznacza to, że mogło się stać coś nagle - jakaś kłótnia, szefowie nagle powiedzieli, ze nie bedzie jednak kasy albo coś innego. Jeśli tak, to decyzja o zatrudnieniu Del Neriego była słuszna, bo nie można było czekać bez końca na to aż jakiś trener będzie wolny.
Dobrze już, dobrze.
-Kuba napisał(a):
Po trzecie - jeśli powyższe nie jest prawdą i Benek od dawna wiedział, że z L'poolu odejdzie to znaczy, że za nic nie chciał trenować Juve. Bo kasę pewnie mu dobrą proponowali, ale były jakieś warunki niemozliwe do spełnienia.
Właśnie mam wątpliwości co do tego. Jeżeli informacje, jakoby nasz zarząd sępił i dawał tylko Hiddinkowi zimą 3,5 miliona za rok, były prawdziwe, to tym bardziej mogli nie dać Benitezowi 6-7 mln. Poza tym tu mogło się rozchodzić o uprawnienia w kwestii transferów. Zdaje się, że agent Hiszpana zabierał głos w tej sprawie, oznajmiał warunek, iż Rafa chciałby być tak samo ważny przy podejmowaniu decyzji w tych sprawach co był w Liverpoolu. A wiadomo, że to we Włoszech raczej niemożliwe, no, może z wyjątkiem Interu. Właśnie z tego powodu Nerazzuri mają duże szanse na zatrudnienie go. Moratti to inteligentny facet ( możecie mnie zabić za to co powiedziałem

)i zauważył, że lepiej powierzyć większą władzę nad składem trenerowi, co jak widać poskutkowało. Z Benitezem mógłby to kontynuować, bo przecież też jest to szkoleniowiec ze ścisłej czołówki światowej.
Zaznaczam, że to tylko spekulacje.